sofiiesohlin.blogg.se

2016-03-29
11:27:05

Irriterad men för vad?

Tänk att man ska behöva få förklara sig vart man än är att man inte kan vara där och varför!
Pratat ju naturligtvid om min allergi, börjar bli less på att folk inte kan förstå, även om det är damsugat och städat så kan jag inte vara hos dom som har djur, katt, hund, häst, hamster, alla päldjur. Jag ska väll inte ens behöva förklara mig?! Har man allergi så har man! Nu kan ju jag bara tala för mig själv, om min allergi och om min astma.
 
Astma är en lungsjukdom och man vill väll inte göra en sjukdom värre än vad det redan är? Det vill väll ingen?
Jag har stark allergi mot alla pälsdjur (spelar ingen roll om nån säger, men min hund är allergivänlig), alla stjärnfrukter, pollen, björk, gräs, tomater, damm, alla nötter. Har säkert glömt nått men..
Allergiastma, ansträgningsastma och förkylningastma, så varje gång jag får minsta lilla allergi så får jag svårt att andas, punkt! 
 
Varje år så känner jag av pollen tidigare och tidigare. Som just nu, jag känner av pollen och då vill man ju vara extra försiktitg med att träffa folk som har pälshår på sig för då blir det ju värre.
Sover jätte dåligt på nätterna, är jämt trött, det klias svin mycket från brösten upp till hakan, har konstant tungt att andas och när det är så för mig så måste jag tänka på HUR jag andas och då får man så jävla ont i huvudet eftersom man måste överanstränga sig hela tiden...
I vanliga fall så måste jag ta allergi tabletter 2 gånger per dag och astmasprayen ska vi inte ens tala om hur många gånger per dag jag tar den... Men nu när jag är gravid så vill väll ingen ta nå mycket medicin för barnets skull. Behöver oftast ta betapred också men vette fan om jag vågar ta det nu. Min BM har sagt att jag har ta det vid akutfall men det påverkas ju barnet av.
 
Detta är ingenting man är stolt över! Man vill ju hellst av allt att denna skit ska försvinna men jag har börjat fått acceptera att jag kommer ha detta hela mitt liv. Sorligt men sant!
 
Och andra sidan så kan jag förstå dom andra att dom inte kan tro på en när man berättat för det är ju ingenting som syns på utsidan. Men om man inte har det så kan man inte förstå! Man kan INTE förstå hur ¨vi¨ har det.
Plus att det är få som har sett mig fått en allergichock eller en astmaattack för att jag har alltid varit försiktig. Min barn doktor sa alltid Man ska inte väcka det björn som sover och det tycker jag är så jävla bra! För det är ju bara dumt att utsätta sig för saker och ting när man vet kommer att påverka ens mående!
 
Det finns personer i mitt liv som verkligen ver hur jag blir som när jag får svårt att andas te.x och det är min mamma, min pappa och robin. Guldvärt!